Designweek schoolbreed

maandag 9 april 2018

Van 19 februari tot 23 februari 2018 vond de designweek plaats waarin kinderen leerden programmeren en werkten met computational thinking en  design thinking. De vriendenstichting heeft lang gespaard omde hele week te kunnen bekostigen.

Het thema van deze Designweek was ‘een veilige leefomgeving’

De kleuters deden dat door spelletjes op de computer, en zo spelenderwijs te leren over patroonherkenning, selectie en hoe je een computer instructies kunt geven aan de hand van leuke verhalen en opdrachten. In de middenbouw gingen ze aan de slag met programmeren met Code.org en Scratch, waarmee ze met visuele codeblokken hun eigen programma’s en games maakten. De bovenbouwers gingen nog een stapje verder; van hen werd gevraagd echt in het brein van een ontwerper te stappen. ‘Design think’: welk probleem voor welke persoon ga je oplossen?

Tijdens de presentatie, dat het trotse sluitstuk vormde van deze superleuke en leerzame week, konden we zien hoe ze dat thema ieder op hun eigen wijze ingevuld hadden: van een app waarmee gepeste kinderen nieuwe vrienden in de buurt kunnen zoeken, tot een 3D animatieprogramma waarmee je je eigen kamer kunt inrichten.Stichting VMC

IBAN: NL21INGB0006850073
info@vrienden-montessorischool-castricum.nl

Links

Volg ons op Twitter